Příjemný výlet s výsledkem 4/6 bodů!!

V neděli 12. května zavítali dosud poprvé žďárští bojovníci do vzdálených Střelic a opět doufali v zisk co největšího počtu bodů. Žďárský tým se dostavil v sestavě Petr Kozák, Martin Bednář („C“)

, Vojtěch Ludvík, Jaroslav Vocásek a Adam Šustr. Ukázalo se, že volba sestavy týmu pro výjezd nakomec nebyla tak špatná a taktika zvolená kapitánem a asistentem vycházela…

V první sérii zápasů se Žďár utkal jako host s brněnskými Modřicemi. Zápas se vyvíjel dobře, nerozhodný stav 3:3, který udržoval svojí remízou Petr Kozák vyhovovala oboum stranám. Když tu jako rána z čistého nebe Petr v posledních vteřinách udeřil, vstřelil jedinou branku v utkání a strhnul tak zápas na svoji stranu a tím celou sérii v prospěch Žďáru. (Koho taky zajímá, že to byla prej haluz…)
Konečný stav prvního utkání Modřice 3:4 Žďár.

Druhé hrací kolo měl Žďár potvrdit svou letošní bilanci a také si nabudit respekt u nováčka ve druhé lize, u družstva ze Střelic. Počáteční nasazení protivníka žďárské plejery trošku rozhodil, na nováčky v lize byli hodně dobrými soupeři. Základní pravidlo ovšem říká: „nikdy nepodceňovat soupeře“ a to se Žďáru ač s mírným škobrtnutím zadařilo. O poslední a vítězný bod v sérii se postaral Vojtěch Ludvík.
Konečný stav prvního utkání s nováčkem, ale celkově druhého utkání byl opět 4:3 pro Žďár.

Tato až neuvěřitelně vyrovnaná série měla pokračování, když se Žďár utkal se Střelicemi podruhé. Do druhého zápasu se stejným protivníkem už naši hráči nevstoupili tou pravou nohou a od prvního kola museli dotahovat, což se jim nakonec nezdařilo a Žďár tak ponechal své dva body za prohru nováčkovi. Střelice 4:3 Žďár

Spolupráce týmu fungovala dobře, a i proto dovezli hoši ze Žďáru čtyři body z šesti čímž se drží na 3. pozici hned za Bohunicemi, které mají stejně bodů. Na prvním místě tabulky druhé ligy se drží Břeclav a na paty žďárským šlape BHC Dobrá s 10ti body.

Další kolo se hraje 16. června v domácím prostředí Žďáru nad Sázavou na 4. zš Švermova.